Pottenbakkerij Ernsting
Ambachtelijk vervaardigd Keramiek
 
 
 

Draaicursus en Workshop

Draaicursus: Op donderdagavond en op vrijdag overdag geef ik in ons atelier cursussen draaien op de schijf. In kleine groepjes, van vier tot vijf mensen leer je de techniek van het draaien. Er wordt gewerkt met draaiklei voor steengoed. 

We beschikken over elektrische draaischijven. Aangezien de groepen klein zijn kan een ieder op zijn eigen niveau instappen, zowel degenen die voor het eerst kennis willen maken met de techniek als voor hen die gevorderd zijn. Je wordt individueel begeleid. Naast het draaien is het mogelijk om werkstukken van platen klei te maken. Er is een kleiwals aanwezig. Al de werkstukken die tijdens de cursus worden gemaakt worden op 1260 °Celsius reducerend gestookt. Glazuren neemt ook een belangrijke plaats in in het proces. 

De draaicursussen bestaan uit 8 lessen van 1 1/2 uur per les. Per seizoen zijn er ongeveer 4 cursusperiodes. De kosten van een cursus zijn €170,00 inclusief materiaal, bakken  en glazuren.

Workshop: Kennismaken met het draaien van klei op een elektrische draaischijf. Gedurende twee uur kun je onder mijn leiding gedraaide vormen maken. Het is mogelijk om zo de beginselen van dit ambacht tot je te nemen. Er zijn vijf draaischijven aanwezig, dat is ook het maximum aantal deelnemers.

De prijs van deze workshop is: € 175,00, inclusief materiaal, bakken en glazuren voor 5 personen. Het is mogelijk om dit af te spreken voor een avond of op  zaterdag.