Pottenbakkerij Ernsting
Ambachtelijk vervaardigd Keramiek
 
 
 

Atelier

In ons atelier aan de Zuiderweg in de Beemster maken wij handgevormde voorwerpen van steengoedklei. De meeste vormen worden op de draaischijf vervaardigd, maar ook worden er werkstukken met de hand gemaakt of uit platen klei samengesteld. Deze voorwerpen worden vervolgens bewerkt en/ of gedecoreerd. Na het droogproces gaat het werk in de oven voor de biscuit-brand. Daarna wordt het werk geglazuurd en reducerend gestookt op 1260 C. 

Voor het decoreren gebruiken we vormen en kleuren, die in onze directe omgeving voor handen zijn. Bladeren en bloemen gebruiken we als sjabloon of deze worden afgedrukt in de zachte klei. Ook worden bloemvormen in de zachte klei uitgestoken. Onze tuin vormt zo een reflectie in ons werk en omgekeerd. De vormen, die we maken kunnen we ook naar uw wensen uitvoeren, mits dit binnen onze mogelijkheden ligt. Ons werk is zeer geschikt voor gebruik, zowel binnen als buiten, maar even zo goed heel mooi als decoratie.

Urnen

In ons atelier vervaardigen wij een uitgebreide collectie urnen. In allerlei uitvoeringen zijn deze aanwezig in onze keramiektuin. U kunt ook met wensen komen om deze in overleg met ons te laten uitvoeren. Voor meer informatie en een mooi overzicht van onze collectie gaat u naar: www.urnen-keramiek.nl

 

Impressies van recent gemaakte keramiek en in onze natuurtuin tentoongesteld: